Áfonyás túrótorta pohárban

In Desszert, Pohárdesszert, Sütés nélküli desszert

Áfonyás túrótorta pohárban

A lehető legegyszerűbb megoldás desszertre, ha a kedvenc finomságainkat fogjuk és egy tetszőleges pohárba rétegezzük. Azon túl, hogy hihetetlenül gyorsan elkészíthetjük, nem utolsó szempont az sem, hogy a végeredmény mindig mutatós lesz és a tálalással sem kell bajlódni. Én nagyon praktikusnak tartom, ezért sokszor is készítek különböző pohárdesszertet, ha valami édességre vágyunk. Ez a mostani áfonyás túrótorta pohárban recept is sokszor előkerül nálunk.
 
Hozzávalók:
2 nagy pohárhoz
 
8 dkg zabkeksz
2 dkg olvasztott vaj
25 dkg túró
1 dl habtejszín
1 teáskanál vanília kivonat
½ bio citrom
 
az öntethez:
10 dkg áfonya
1 evőkanál nyírfacukor
4 evőkanál víz
1 teáskanál kukoricakeményítő
 

Áfonyás túrótorta pohárban elkészítése:

A kekszet összemorzsoljuk, eldolgozzuk a vajjal, és a poharakba osztjuk. Késes robotgéppel a túrót krémesre keverjük a tejszínnel, a nyírfacukorral, a vanília kivonattal, a citrom reszelt héjával és kifacsart levével, majd a poharakba kanalazzuk. Az öntethez az áfonya felét felfőzzük a nyírfacukorral és a víz felével. A kukoricakeményítőt feloldjuk a maradék vízben, hozzáadjuk az áfonyaszószhoz, és besűrítjük vele. Amikor langyosra hűlt, a túrókrém tetejére adagoljuk. A megmaradt áfonyával díszítjük.
 
Áfonyás túrótorta pohárban
 
Áfonyás túrótorta pohárban
 
Áfonyás túrótorta pohárban
 
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin augusztusi számában is.

, , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.