Baci di dama

In Keksz

Baci di Dama keksz

Falatnyi mogyorós kekszcsókok csokoládékrémmel töltve. A Baci di Dama, csokoládéval összeragasztott két mogyorós keksz, ami arról kapta nevét, hogy leginkább egy hölgy csókjára emlékeztet. Ez az aprósüti nem csak látványos, hanem igazi olasz finomság is. Az elkészítése pedig egyszerű és játékos. A tésztából előbb apró gombócokat kell formázni, majd ha kisültek, olvasztott csokoládéval, kettesével összeragasztgatni.
 
Hozzávalók:
a tésztához:
14 dkg őrölt mogyoró
14 dkg rizsliszt
6 dkg xilit
10 dkg vaj
csipet só
 
a töltelékhez:
5 dkg étcsokoládé
2 dkg vaj
 
Egy mélyebb tálban összekeverjük a rizslisztet, a csipet sót, az őrölt mogyorót és a xilitet, majd elmorzsoljuk benne a felkockázott szobahőmérsékletű vajat. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát és 2-3 órára hűtőbe tesszük pihenni. A hideg tésztából formázzunk egyforma kis gombócokat és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, majd 160 fokra előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt készre sütjük. A csokoládét felolvasztjuk a vajjal és a kekszeket kettesével összeragasztjuk vele. Hagyjuk megdermedni a csokoládét, utána tálalható.    

A recept innen van. 

, , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .