Citromkrémes linzer

In Desszert, Sütemény, Ünnepi

Citromkrémes linzer

Az előző bejegyzésemben azt ígértem, hogy megmutatom, én mihez használtam fel a lemon curdot. Itt is van egy recept, a citromkrémes linzer. Az omlós édes tésztához szerintem fantasztikusan illik a fanyar citromkrém. És ha belegondolunk, a klasszikus lekváros linzer mellett, ezzel a kis csavarral egy új süteményt varázsolhatunk az asztalra.
 
Citromkrémes linzer
 
Hozzávalók:
15 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
10 dkg fehér tönkölyliszt
5 dkg nyírfaporcukor
15 dkg vaj
1 tojás sárgája
 
a töltelékhez:
citromkrém 
 

Citromkrémes linzer

Citromkrémes linzer elkészítése:

A kétféle lisztet, az édesítőt és a felkockázott hideg vajat elmorzsoljuk, vagy késes aprítóban morzsás állagúra dolgozzuk. Hozzáadjuk a tojássárgáját, gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát, majd foliába csomagoljuk és legalább 30 percre hűtőbe tesszük.
A tésztát lisztezett felületen kb. 4 mm vékonyra nyújtjuk, és linzerkiszúró formával kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 7-8 perc alatt megsütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd a citromkrémmel 1-1 tele és lyukas formát összeragasztunk. Nyírfaporcukorral meghintve tálaljuk.
 
Citromkrémes linzer

, , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .