Ezt a desszertet hagyományos módon már többször elkészítettem a családnak –
a receptet itt találod meg – és mivel minden alkalommal nagy sikert aratott, úgy döntöttem, itt az ideje, hogy én is bűntudat nélkül ehessek belőle. Így készült el ez a cukormentes verzió. A piskóta miatt kicsit macerásabb az elkészítése, de megérte, mert nagyon finom lett.
Hozzávalók:
(30x18x5 méretű jénai tálhoz)
1 nagy pohár tejföl (nálam 375 g-os)
8 ek. nyírfacukor
1 mk. vaníliaaroma
1 db zöldcitrom leve és reszelt héja
2 dl tejszín
1 cs. habfixáló
Először elkészítjük a piskótát 4 tojásból, zabpehelylisztből fruktózzal. A piskóta receptjét
itt találod. A tejfölt kikeverjük a nyírfacukorral, a vaníliaaromával és keverünk hozzá egy keveset a lime lereszelt héjából (a többit meghagyjuk a tetejére díszítésnek) majd hozzáadjuk a lime levét is. A tejszínt kemény habbá verjük, közben hozzáadjuk a habfixálót majd óvatosan beleforgatjuk a citromos krémbe.
Egy jénai tál alját kirakjuk a piskóta csíkokkal (kb. akkora darabokat vágjunk, mint egy babapiskóta) úgy, hogy hagyjunk köztük helyet. Rátesszük a krém felét, majd ismét egy sor piskótát rakunk és a maradék krémet a tetejére simítjuk. A félretett reszelt lime héjat a tetejére szórjuk és egy éjszakát a hűtőbe tesszük. Jól lehűtve tálaljuk.
3
desszert, édesség, hideg, krémes, lime, sütés nélkül