Egyszerűen, gyorsan összedobható, évszaktól függetlenül, bármikor elkészíthető citromos-joghurtos sütemény. A tetejére ízlés szerint kenjünk a mascarponés krémből.
Hozzávalók:
26 x 11 cm püspökkenyér sütőformához
a tésztához:
15 dkg liszt
15 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
½ csomag sütőpor (6 g)
½ teáskanál szódabikarbóna
3 tojás
5 dkg nyírfacukor
10 dkg vaj
20 dkg natúr görög joghurt
1 teáskanál vanília kivonat
1 bio citrom
a díszítéshez:
15 dkg mascarpone
1 dl tejszínhab
5 dkg nyírfaporcukor
2 teáskanál citromlé
Citromos-joghurtos sütemény elkészítése:
A kétféle lisztet összeforgatjuk a sütőporral, a szódabikarbónával és a citrom reszelt héjával. A tojást kikeverjük a nyírfacukorral, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, a citrom kifacsart levét, a vanília kivonatot és a joghurtot. Végül beleadagoljuk a lisztes keveréket, és jól összedolgozzuk. A tésztát sütőpapírral bélelt sütőformába töltjük, és 175 fokra előmelegített sütőben 45-50 percig sütjük. Rácsra borítjuk, és hűlni hagyjuk. A mascarponét kikeverjük a nyírfaporcukorral, a citromlével, hozzáadjuk a habbá vert tejszínt, és a kihűlt sütemény tetejére simítjuk. Tetszés szerint formacukorral díszítjük, majd tálaljuk.
A citromsárga színű formacukrot a
Candyfour forgalmazza.
1
citromos, joghurtos süti, mascarpone, sütemény, süti