Csőben sült cukkinis tészta

In Étel & ital

Csőben sült cukkinis tészta

Az egyik legkedveltebb zöldségfélénket számtalan módon felhasználhatjuk. Én is gyakran, és szívesen készítek belőle valami finomságot, legyen az akár leves, főétel, köret vagy desszert. Most egy nagyon egyszerű, finom fogás készült, a csőben sült cukkinis tészta, jó sok reszelt sajttal a tetején. A tésztát nem csak összekevertem a cukkinis-sonkás résszel, hanem, a tetejét sajttal megszórva, a sütőben összesütöttem.
 
Hozzávalók:
2 személyre
 
25 dkg cukkini
1 kisebb vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
20 dkg gépsonka
1 evőkanál vaj
2-3 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál morzsolt bazsalikom
frissen őrölt bors
18 dkg szélesmetélt
3 dkg parmezán
5 dkg zsíros sajt
 
a tálaláshoz:
friss bazsalikomlevél
extraszűz olívaolaj
 

Csőben sült cukkinis tészta elkészítése:

A cukkinit meghámozzuk, zöldséggyaluval keskeny szeletekre gyaluljuk, besózzuk, és állni hagyjuk, hogy levet eresszen. A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük. A vaj és az olívaolaj keverékén üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a felcsíkozott sonkát, a lecsepegtetett cukkinit, és megpirítjuk. Belekeverjük a bazsalikomot, a zúzott fokhagymát, és sóval, borssal ízesítjük. Kivajazunk 2 kisebb tűzálló tálat, elosztjuk bennük a tésztát. Rásimítjuk a cukkinis keveréket, majd megszórjuk a kétféle reszelt sajttal. 190 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Friss bazsalikomlevéllel és ízlés szerint kevés extraszűz olívaolajjal meglocsolva tálaljuk.
 
Csőben sült cukkinis tészta
 
Csőben sült cukkinis tészta
 
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin októberi számában is.

, , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.