Diós-mozzarellás sült padlizsán

In Étel & ital

Diós-mozzarellás sült padlizsán

Vendégeknek kínálhatjuk meleg előételként is, de nagyon jó, önálló vacsora lehet a diós-mozzarellás sült padlizsán, pirítóssal tálalva.
 
Hozzávalók:
2 személyre
 
1 nagy padlizsán
10 dkg mozzarella
6-8 friss bazsalikomlevél
1 gerezd fokhagyma
5 dkg darált dió
2 dkg darált zabpehely
6 evőkanál olívaolaj
frissen őrölt bors
 
a tálaláshoz:
friss bazsalikomlevél
balzsamecet
pirítós
 

Diós-mozzarellás sült padlizsán:

Félbevágjuk a padlizsánt, és 200 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Elvegyítjük a diót, a zabpelyhet, a felaprított bazsalikomot, a fokhagymát, majd összedolgozzuk az olívaolajjal. Kivesszük a sütőből a padlizsánt, a húsát bevagdossuk, sóval, borssal ízesítjük. Mindnek megkenjük a tetejét a diós keverékkel, rátesszük a darabokra vágott mozzarellát, és további 10 percig pirítjuk.
Melegen, friss bazsalikomlevéllel meghintve, kevés balzsamecettel meglocsolva tálaljuk. Pirítóst kínálunk hozzá.
 
Diós-mozzarellás sült padlizsán
 
Diós-mozzarellás sült padlizsán
 
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin októberi számában is.

, , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..