Vendégeknek kínálhatjuk meleg előételként is, de nagyon jó, önálló vacsora lehet a diós-mozzarellás sült padlizsán, pirítóssal tálalva.
Hozzávalók:
2 személyre
1 nagy padlizsán
10 dkg mozzarella
6-8 friss bazsalikomlevél
1 gerezd fokhagyma
5 dkg darált dió
2 dkg darált zabpehely
6 evőkanál olívaolaj
só
frissen őrölt bors
a tálaláshoz:
friss bazsalikomlevél
balzsamecet
pirítós
Diós-mozzarellás sült padlizsán:
Félbevágjuk a padlizsánt, és 200 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Elvegyítjük a diót, a zabpelyhet, a felaprított bazsalikomot, a fokhagymát, majd összedolgozzuk az olívaolajjal. Kivesszük a sütőből a padlizsánt, a húsát bevagdossuk, sóval, borssal ízesítjük. Mindnek megkenjük a tetejét a diós keverékkel, rátesszük a darabokra vágott mozzarellát, és további 10 percig pirítjuk.
Melegen, friss bazsalikomlevéllel meghintve, kevés balzsamecettel meglocsolva tálaljuk. Pirítóst kínálunk hozzá.
Like
dió, étel, mozzarella, padlizsán