Eperkrémes sütemény

In Desszert, Sütemény

Eperkrémes sütemény

Végre megérkezett az eperszezon, ami nálam annyit jelent, hogy ebben az időszakban minden desszertbe, sütibe teszek valamennyi epret. Most az eperkrémes sütemény krémje is tartalmaz bőven epret, valamint ráadásként a tetejére is került egy jókora adag, biztos, ami biztos  🙂 
 
Eperkrémes sütemény  
Hozzávalók:
28×22 cm-es formához
 
a tésztához:
10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
1/2 csomag sütőpor
5 tojás
5 dkg nyírfacukor
4 dkg cukrozatlan kakaópor
 
a krémhez:
25 dkg eper
25 dkg mascarpone
5 dkg nyírfacukor
1 evőkanál kukoricakeményítő
1 evőkanál hideg víz
2,5 dl hideg habtejszín
1 csomag habfixáló (8 g)
 
a díszítéshez:
30 dkg eper
1 evőkanál szeletelt mandula
 

Eperkrémes sütemény elkészítése:

A tojást robotgéppel habosra keverjük a nyírfacukorral, beleszitáljuk a többi hozzávalót, és a gépet alacsony fokozatra váltva összedolgozzuk a tésztát. A sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd 160 fokra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt megsütjük.
A krémhez az epret megmossuk, a nyírfacukorral kis lángon puhára pároljuk, és botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a vízben feloldott keményítőt, besűrítjük vele, majd teljesen kihűtjük. A mascarponét beledolgozzuk. A tejszínt a habfixálóval felverjük, és az epres krémbe forgatjuk.
A krémet a kihűlt tésztalap tetejére kenjük, hűtőbe tesszük dermedni, majd tálalás előtt félbevágott eperrel és szeletelt mandulával díszítjük.
 
Eperkrémes sütemény
 
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin májusi számában is.
A recept elkészítésében a Russell Hobbs Explore botmixer volt segítségemre.
A fotózáshoz a Fotóhátterek.hu háttereit használtam.

, ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..