Erdei gyümölcsös kosárka

In Desszert, Sütemény

Erdei gyümölcsös kosárka

Ez a süti nem éppen az a pillanatok alatt, gyorsan összedobom és már kész is típus, de azért nem is olyan nagy ördöngösség, csak némi idő és türelem kérdése az egész. Cserébe viszont a jutalmunk egy igen mutatós desszert, ami ráadásul diétás is. Szóval összességében csak érdemes rászánni az időt, és elkészíteni. És akkor jöjjön az erdei gyümölcsös kosárka receptje.
 
Hozzávalók:
12 db-hoz
 
a tésztához:
1 csipet só
5 dkg eritrit
10 dkg vaj
1 tojás
1 evőkanál vanília kivonat
 
a gyümölcszseléhez:
3 dkg málna
3 dkg szeder
3 dkg áfonya
1 evőkanál eritrit
1 evőkanál útifű maghéj
 
a krémhez:
2 dkg kókuszreszelék
4 dl hideg kókusztejszín
2 evőkanál eritrit
1,5 evőkanál útifű maghéj
 
a tetejére:
málna, szeder, áfonya vegyesen
citromfű levél
 

Erdei gyümölcsös kosárka elkészítése:

A kétféle lisztet elvegyítjük a kókuszreszelékkel, a sóval, és az eritrittel, majd elmorzsoljuk a felkockázott hideg vajjal. Hozzáadjuk a vanília kivonatot, a tojást, és gyors mozdulatokkal tésztává gyúrjuk. Hűtőbe tesszük pihenni 1 órára. 12 egyenlő részre osztjuk, és lisztezett munkalapon mindet kb. 3 mm vastag körlappá nyújtjuk. A tésztakorongokat szilikon vagy fém muffintepsi kivajazott mélyedéseibe simítjuk, kialakítva a kosárkaformát, és 160 fokra előmelegített sütőben 14-15 perc alatt készre sütjük. A sütőformában hagyjuk kihűlni, majd óvatosan kiemeljük. A gyümölcszseléhez a gyümölcsöket összetörjük, hozzáadjuk az eritritet, felforraljuk, majd belekeverjük az útifű maghéjat. A krémhez a kókusztejszínt az eritrittel habbá verjük, összeforgatjuk a kókuszreszelékkel és az útifű maghéjjal. A kosárkákba kanalazzuk a zselét, megtöltjük a krémmel, és a tetejükre helyezzük a gyümölcsöket. Citromfű levéllel díszítve tálaljuk.
 
Erdei gyümölcsös kosárka
 
Erdei gyümölcsös kosárka
 
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin augusztusi számában is.
A hozzávalókért érdemes benézni a Magosbolt.hu webshopba.

, , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .