Fehér csokoládés eperdzsem

In Étel & ital

Fehér csokoládés eperdzsem

Nincs is jobb a saját készítésű lekvároknál, dzsemeknél. Ezek közül az egyik nagy kedvencem az eperdzsem, amit minden évben több üveggel is készítek. A recept egyszerű, a dzsemfix használatával pedig szupergyors. A fehér csokitól pedig kellemesen krémes lett. 
 
Hozzávalók:
1200 g eper (tisztított, pépesített formában)
70 g fehér csokoládé (diabetikus)
1 tasak 3:1 dzsemfix
20 ml folyékony édesítőszer (Ezerédest használtam)
 
Az epret előkészítjük, krumplitörő segítségével szétnyomkodjuk, kimérjük az adott mennyiséget és egy magas falú főzőedénybe öntjük. A gyümölcspéphez hozzákeverjük a dzsemfixet és az édesítőt, majd nagy lángon, állandó kevergetés mellett felforraljuk. Forrástól számítva további 5 percig forrni hagyjuk, majd a végén hozzákeverjük a darabokra tört fehér csokoládét. Ha szükséges távolítsuk el a habot a tetejéről és merjük bele az előkészített üvegekbe. Jól zárjuk le az üvegek tetejét és állítsuk fejjel lefelé 5-10 percre.

, , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .