Fokhagymás sütőtökkrém

In Desszert, Étel & ital

Fokhagymás sütőtökkrém

A sütőtök felhasználásának ismét egy nagyszerű módja, a fokhagymás sütőtökkrém. Egyszerűen, gyorsan elkészíthető, pirítósra kenve, kevés olívaolajjal meglocsolva, kiváló reggeli vagy vacsora lehet.
 
Hozzávalók:
1 közepes sütőtök
3 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál frissen aprított petrezselyemzöld
½ teáskanál himalája só
¼ teáskanál őrölt chili
1 evőkanál natúr joghurt
 
a tálaláshoz:
pirítós
olívaolaj
 

Fokhagymás sütőtökkrém elkészítése:

A tököt feldaraboljuk, magházát kikaparjuk, és 200 fokos sütőben 35-40 perc alatt puhára sütjük. Hűlni hagyjuk. A héjából kivájjuk a sült tökhúst, és 30 dkg-ot a többi hozzávalóval együtt krémesre pürésítünk. Pirítósra kenve, ízlés szerint kevés olívaolajjal meglocsolva tálaljuk.
 
Fokhagymás sütőtökkrém
 
Fokhagymás sütőtökkrém
 
 A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin októberi számában is.

, , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.