Fűszeres-magvas csokoládétallér

In Desszert, Gyors desszert

Fűszeres-magvas csokoládétallér

Gyorsan elkészíthető, apró gasztroajándék az utolsó pillanatokra ez a fűszeres-magvas csokoládétallér. Kevés hozzávaló, mégis garantált a siker. Ennél több nem is kell. Csokoládé, fűszerek, magvak és egy kis aszalt gyümölcs szükséges hozzá, attól függően, hogy éppen mi van otthon.
 
Hozzávalók:
15 db-hoz
 
10 dkg étcsokoládé
 
a díszítéshez:
mandula
pisztácia
aszalt vörösáfonya
kókuszcsipsz
 

Fűszeres-magvas csokoládétallér elkészítése:

Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét, és evőkanállal sütőpapírra kis korongokat formázunk belőle. Ízlés szerint fűszerekkel, olajos magvakkal, aszalt gyümölcsökkel megszórjuk. Hagyjuk megszilárdulni, majd óvatosan leválasztjuk őket a papírról.
 
Fűszeres-magvas csokoládétallér
 
Fűszeres-magvas csokoládétallér
 
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin novemberi számában is.
A fűszerekért nézzetek be a Fűszerészhez.

, ,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .