Gesztenyehabos tölcsér

In Desszert, Gyors desszert

Gesztenyehabos tölcsér

Nagyon finom, könnyed, krémes – mint a téli fagyi – a gesztenyehabos tölcsér. Mi egyszerűen imádtuk, így biztos hamarosan megint elkészítem. Amíg sülnek a tésztatölcsérek, simán elkészíthető a krém. Ha pedig kihűltek a tölcsérek csak meg kell őket tölteni a krémmel.
 
Hozzávalók:
6 db-hoz
 
25 dkg konyhakész leveles tészta
 
a töltelékhez:
25 dkg natúr gesztenyemassza
6 dkg nyírfaporcukor
1 teáskanál rumaroma
1,5 dl behűtött habtejszín
 
a formához:
kevés vaj
 
a kenéshez:
1 tojás
 
a díszítéshez:
kevés étcsokoládé-reszelék
 

Gesztenyehabos tölcsér elkészítése:

A tésztát 2-3 mm vékonyra nyújtjuk, majd kb. 2 cm széles csíkokra vágjuk. A tölcsérformát megkenjük vajjal, és a hegyüknél kezdve, spirálvonalban haladva feltekerjük a tésztacsíkokat úgy, hogy kissé fedésben legyenek. A felvert tojással mindet lekenjük, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt világosbarnára sütjük. Pár perc után mindegyikből óvatosan kihúzzuk a formát, és hagyjuk egészen kihűlni.
A gesztenyemasszát összedolgozzuk a rumaromával, a nyírfaporcukorral, majd beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt. Csillagcsöves habzsákba szedjük, és a tölcsérekbe töltjük. Reszelt étcsokoládéval megszórva díszítjük.
 
Gesztenyehabos tölcsér
 
Gesztenyehabos tölcsér
 
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin októberi számában is.
A tölcsérformát a Cookori.com–nál tudjátok beszerezni.

, , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.