Egy újabb palacsintareceptet hoztam, ami egy gluténmentes lekváros palacsinta rizsliszttel. Érdemes kipróbálni ezt a klasszikustól kicsit eltérő, de ízében nagyon finom és egészségesebb palacsintát, amely ráadásul diétába is beilleszthető. A töltelék ízlés szerint variálható, de ez a kajszibarack lekváros verzió étcsokoládéval meglocsolva nagyon jó együtt.
Hozzávalók:
a palacsintatésztához:
10 dkg rizsliszt
1 kk. xilit
csipet só
2 tojás
2 dl tej
3 ek. étolaj
a töltelékhez:
cukormentes kajszibarack dzsem
a tetejére:
pár kocka cukor- és gluténmentes étcsokoládé
A liszthez hozzáadjuk a csipet sót, a kiskanál xilitet, a tojásokat és a tejet, majd kézi habverővel alaposan összekeverjük az egészet. A végén keverjük a tésztához az étolajat, hogy a sütéshez már ne keljen használnunk. A serpenyőt felforrósítjuk, beleöntünk egy merőkanálnyi adagot a palacsintatésztából, elterítjük és pár perc alatt mindkét oldalát készre sütjük. A kész palacsintákat megkenjük kajszibarack dzsemmel, feltekerjük őket és olvasztott étcsokoládét csorgatunk a tetejükre.
2
cukormentes, desszert, édesség, egészséges, egyszerű, gluténmentes, gyors, palacsinta