Gyümölcsös omlett

In Desszert, Reggeli

Gyümölcsös omlett

Itt a jó idő, kezdődik a gyümölcsszezon, és szerintem rajtam kívül még sokan vannak, úgy, hogy alig várják, hogy mindenbe kerüljön legalább néhány szem gyümölcs, legyen az reggeli, turmix, saláta, vagy desszert. Így jött az ötlete az édes, gyümölcsös omlettnek, és aki szereti az édeset reggelire, nem fogja megbánni, ha elkészíti a hétvégén. Persze akár uzsonnára is kiváló, legalábbis nekem simán lecsúszott akkor is  🙂 Az omlett összeállítása tényleg csak pár perc, plusz a sütés, de cserébe egy finom reggelivel indíthatjuk a napot.
 

Gyümölcsös omlett

Hozzávalók:
2-4 személyre (20 cm-es serpenyőhöz)
 
3 tojás
4 dkg teljes kiőrlésű zabliszt
1/4 teáskanál sütőpor
2 evőkanál édesítő
1 csipet só
1 dl habtejszín
20 dkg vegyes erdei gyümölcs (fagyasztott is lehet)
 
a sütéshez:
2 evőkanál vaj
 
a tálaláshoz:
1 dl hideg habtejszín
 

Gyümölcsös omlett elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a sóval kemény habbá verjük. A sárgáját az édesítővel és a tejszínnel kikeverjük, majd a fehérjehabba forgatjuk. Hozzáadjuk a sütőporral elvegyített lisztet, és óvatosan összekeverjük.
A gyümölcsöt megmossuk – ha fagyasztottat használunk, hagyjuk felengedni. A serpenyőben 1 evőkanál vajat felolvasztunk, a massza felét ráöntjük, elosztjuk a tetején a gyümölcs felét, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 12 perc alatt készre sütjük. A műveletet a maradék vajjal, a tésztával és gyümölccsel megismételjük.
Az omlettet kemény habbá vert tejszínnel tálaljuk.
 
Gyümölcsös omlett
 
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin áprilisi számában is.
A Carbon Steel serpenyőért köszönet a Russell Hobbsnak.
A fotózáshoz a Fotóhátterek.hu háttereit használtam.

, ,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .