Krémlikőrt készíteni igazán könnyű feladat és ráadásul a tejszínes likőrök nem igényelnek hosszú érlelési időt, így az ünnepek előtt néhány nappal is elég elkészíteni őket. Érdemes kísérletezni vele, mivel nagyon gyorsan elkészíthető és mindenki a saját ízlése szerint alakíthatja. Ez a kávés csokoládé krémlikőr kellemesen krémes állagú, a karácsonyi menü után, akár desszertként is megállja a helyét. Akár gasztro ajándéknak is készíthető.
Hozzávalók:
(kb. 3,5 dl-hez)
4 dkg xilit
2 tk. kókuszvirág cukor
0,5 dl feketekávé
2 dkg cukrozatlan kakaópor
1 dl kókusztejszín
0,5 dl mandulalikőr
Kávés csokoládélikőr elkészítése:
Egy kisebb lábosban hevítsük fel a xilitet és a kókuszvirág cukrot, majd öntsük fel a feketekávéval. A kakaóport keverjük csomómentesre egy kevés vízzel (kb. fél decivel) és adjuk a kávés sziruphoz. Adjuk hozzá a kókusztejszínt is és forraljuk fel az egészet, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Ha kihűlt, keverjük hozzá a mandulalikőrt, majd egy szép üvegbe öntsük át. A kész kávés csokoládé krémlikőr hűtőben tárolva sokáig eláll.
2
csokoládé, desszert, ital, karácsony, krémlikőr, likőr, ünnepi