A kávés csokoládémousse minden alkalomra tökéletes választás, lágy krémességével egyszerűen ellenállhatatlan desszert. Elkészítése nagyon egyszerű, de amit fontos betartani, hogy magas kakaótartalmú csokoládét használjunk hozzá. Már önmagában a csokoládéhab is nagyon finom, de akár tovább ízesíthető is. Én egy kevés instant kávét kevertem most hozzá, valamint pirított mandulával szórtam meg a tetejét, isteni lett.
Hozzávalók:
4-5 adaghoz
10 dkg étcsokoládé (legalább 70% kakaótartalmú)
1 teáskanál instant kávé
2 dl habtejszín
2 evőkanál nádcukor
3 tojás
a tálaláshoz:
mandula
kávébab alakú formacukor
Kávés csokoládémousse elkészítése:
Az apróra tördelt étcsokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, összekeverjük a tejszínnel és a kávéval. A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikeverjük a cukorral, majd a meleg tejszínes csokoládéhoz adjuk. Visszatesszük a tűzre, és kis lángon, folyamatosan kevergetve besűrítjük. A tojásfehérjehabot óvatosan a langyosra hűlt masszába forgatjuk. Poharakba töltjük, és hűtőbe tesszük néhány órára. A mandulát felaprítjuk, száraz serpenyőben kicsit megpirítjuk, és a krém tetejére szórjuk. A formacukorral díszítve kínáljuk.
A formacukrokat a
Candyfour–nál lehet beszerezni.
Like
Candyfour, csokoládé, csokoládéhab, csokoládémousse, desszert, kávés, Kifőztük, mousse, pohárdesszert