Kávés csokoládémousse

In Desszert, Pohárdesszert, Sütés nélküli desszert

Kávés csokoládémousse

A kávés csokoládémousse minden alkalomra tökéletes választás, lágy krémességével egyszerűen ellenállhatatlan desszert. Elkészítése nagyon egyszerű, de amit fontos betartani, hogy magas kakaótartalmú csokoládét használjunk hozzá. Már önmagában a csokoládéhab is nagyon finom, de akár tovább ízesíthető is. Én egy kevés instant kávét kevertem most hozzá, valamint pirított mandulával szórtam meg a tetejét, isteni lett.

Hozzávalók:
4-5 adaghoz
 
10 dkg étcsokoládé (legalább 70% kakaótartalmú)
1 teáskanál instant kávé
2 dl habtejszín
2 evőkanál nádcukor
3 tojás
 
a tálaláshoz:
mandula
kávébab alakú formacukor
 

Kávés csokoládémousse elkészítése:

Az apróra tördelt étcsokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, összekeverjük a tejszínnel és a kávéval. A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikeverjük a cukorral, majd a meleg tejszínes csokoládéhoz adjuk. Visszatesszük a tűzre, és kis lángon, folyamatosan kevergetve besűrítjük. A tojásfehérjehabot óvatosan a langyosra hűlt masszába forgatjuk. Poharakba töltjük, és hűtőbe tesszük néhány órára. A mandulát felaprítjuk, száraz serpenyőben kicsit megpirítjuk, és a krém tetejére szórjuk. A formacukorral díszítve kínáljuk.
 
Kávés csokoládémousse
 
Kávés csokoládémousse
 
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin májusi számában is.
A formacukrokat a Candyfour–nál lehet beszerezni.
 

, , , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .