Kávés cupcake

In Desszert, Muffin, Sütemény

Kávés cupcake

A kávés cupcake alapjának valójában egy kellemesen kávés-kókuszos ízvilágú muffin tésztát készítettem, amivel így eltértem a klasszikus cupcake alaptól, ami inkább omlós piskóta jellegű tészta. A muffinok tetejére díszítésként kávés mascarponés krémet nyomtam, ezáltal a végeredmény már egy nagyon finom kávés cupcake lett.
 
Hozzávalók:
(12 db cupcakehez)
 
a tésztához:
12,5 dkg finomliszt
12,5 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
1 cs. sütőpor
csipet só
2 tojás
5 dkg kókuszvirág cukor
1 dl feketekávé (2 tk. instant feketekávé + 3 tk. nyírfacukor + 1 dl meleg víz)
1 dl natúr joghurt
1 tk. vanília kivonat
5 dkg kókuszreszelék
 
a krémhez:
25 dkg mascarpone
3 tk. nyírfa porcukor
1 tk. vanília kivonat
1 tk. instant feketekávé + kevés víz feloldani
 
a díszítéshez:
pár szem pörkölt kávészem
 

Kávés cupcake elkészítése:

A muffin tepsit kibéleljük papír kapszlikkal. Egy mélyebb tálban habosra keverjük a puha vajat a kókuszvirág cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Egy másik tálban elvegyítjük a kétféle lisztet, a sütőport és a sót. A feketekávét összekeverjük a vanília aromával, a kókusz reszelékkel, a natúr joghurttal, majd hozzáadjuk a kikevert vajas részhez. Végül a lisztes keverékkel is összedolgozzuk. A tésztát a kapszlikba kanalazzuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük. A krémhez a mascarponét kikeverjük a nyírfa porcukorral, a vanília kivonattal és a feketekávéval. Csillagcsöves nyomózsákba töltjük a krémet és a kihűlt sütemények tetejére különböző mintát nyomunk belőle. Végül tovább dekorálhatjuk a cupcaket egy-egy pörkölt kávészemmel.
 
Kávés cupcake

, , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .