Körtedzsem

In Étel & ital

Körtedzsem

 
 
Itt a körte szezonja is, és mivel a kertünkben álló körtefa roskadozik a gyümölcstől, úgy gondoltam eljött az ideje annak, hogy ismét készüljön néhány üveg finom dzsem. 
 
Hozzávalók:
1400 g körte (tisztított, pépesített formában)
1 tasak 3:1 dzsemfix
15 ml folyékony édesítőszer (Stevia)
5 dkg fruktóz
1 tk. citromsav
 
A körtét megmossuk, meghámozzuk, egy részét felkockázzuk és félre tesszük a többit botmixerrel pürésítjük, majd a kockázott gyümölcsöt is hozzáöntjük. Az adott mennyiséget kimérjük és egy magas falú főzőedénybe öntjük. A gyümölcspéphez hozzákeverjük a dzsemfixet, az édesítőt és a fruktózt, majd nagy lángon, állandó kevergetés mellett felforraljuk. 
Forrástól számítva további 5 percig forrni hagyjuk, vagy amíg a kívánt sűrűséget el nem éri (én összesen 30 percet főztem a gáz bekapcsolásától számítva). A dzsemet merjük bele az előkészített üvegekbe, jól zárjuk le a tetejüket és állítsuk fejjel lefelé 5-10 percre.
 

 

 

, ,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .