Eperrel és egy kis krémsajttal is verhetetlen a chia puding, ami továbbra is nagy kedvencem. Gyakran készítem, ha egy kis desszertre, édességre vágyom, de nincs kedvem bekapcsolni a sütőt, hogy süssek egy sütit. A chia puding ráadásul néhány perc alatt elkészül, és sokféleképpen ízesíthető. Számtalan gyümölcs passzol hozzá, amit a szezonnak megfelelően variálhatunk.
Hozzávalók:
(2 adaghoz)
2 dl tej
2 ek. chia mag
2 tk. eritrit
1 ek. tejszínes krémsajt
1 tk. eritrit
néhány szem eper
Krémsajtos chia puding eperrel elkészítése:
A tejhez hozzáadjuk a chia magot és az eritritet, jól összekeverjük, majd hűtőbe tesszük néhány órára vagy egy éjszakára. A lényeg, hogy a magok jól megduzzadjanak a hozzáadott folyadéktól és kissé zselés, pudingszerű állagot kapjunk. Tálalás előtt keverjünk ki egy evőkanálnyi krémsajtot egy teáskanálnyi eritrittel, adjuk a pudinghoz, jól keverjük össze, majd ízlés szerint néhány szem megtisztított epret kockázzunk fel és adjuk azt is hozzá. Ha csak nem készítettük rögtön két külön pohárkában a pudingot, most szedjük ketté és tegyünk a tetejére néhány eperszeletet díszítésként.
1