Levendulás eperdzsem

In Étel & ital

Levendulás eperdzsem

A fehér csokoládés eperdzsem mellett készítettem még levendulásat is. Mivel most készítettem először, nem mertem belerakni sok levendulát, de legközelebb már kicsivel többet teszek majd bele, mert nekem nagyon bejött az eper-levendula páros. Persze így is nagyon jó lett a dzsem, finoman érződik benne a levendula.
 
Hozzávalók:
1200 g eper (tisztított, pépesített formában)
2 ek. citrom leve
8-10 szál levendula virága
1 tasak 3:1 dzsemfix
20 ml folyékony édesítőszer (Ezerédest használtam)
 
Az epret előkészítjük, krumplitörő segítségével szétnyomkodjuk, kimérjük az adott mennyiséget és egy magas falú főzőedénybe öntjük. A gyümölcspéphez hozzákeverjük a dzsemfixet, a 2 ek. citrom levét és az édesítőt, majd nagy lángon, állandó kevergetés mellett felforraljuk. Forrástól számítva további 5 percig forrni hagyjuk, majd a végén hozzákeverjük a megmosott levendulavirágokat. Ha szükséges távolítsuk el a habot a tetejéről és merjük bele az előkészített üvegekbe. Jól zárjuk le az üvegek tetejét és állítsuk fejjel lefelé 5-10 percre.

, , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .