Málnás panna cotta

In Desszert, Gluténmentes desszert, Pohárdesszert, Sütés nélküli desszert

Málnás panna cotta

A panna cotta is egy olyan desszert, amely évszaktól függetlenül mindig hatalmas siker nálunk, megunhatatlan, egyszerűen imádjuk. Többféleképpen készíthetjük, maga az alap is ízesíthető a gyümölccsel, de mint ahogy én is tettem, külön gyümölcszselé réteget is tehetünk a tetejére, vagy ha tányérra borítjuk, tálalhatjuk valamilyen öntetettel. Bármilyen bogyós gyümölcs, gyümölcsszósz, vagy karamell öntet passzol hozzá. Nálam ez a málnás panna cotta a favorit, leggyakrabban ez a változat készül.
 
Hozzávalók:
5-6 adaghoz
 
a panna cottához:
3 dl teljes tej (3,5%-os)
3 dl habtejszín
30 dkg natúr görög joghurt
7 dkg nyírfacukor és eritrit keveréke (fele-fele arányban)
15 g zselatinpor
½ vaníliarúd kikapart magjai
1 teáskanál vanília kivonat
 
a málnazseléhez:
35 dkg málna
½ dl víz
2 evőkanál nyírfacukor
1 evőkanál zselatinpor
 
a díszítéshez:
néhány szem málna
citromfű levelek
 

Málnás panna cotta elkészítése:

A panna cotta hozzávalóit a zselatin kivételével lábosba öntjük, összekeverjük, és folyamatos keverés mellett, kis lángon felmelegítjük, de nem forraljuk fel. Kimerünk néhány evőkanálnyit a meleg folyadékból, és elvegyítjük benne a zselatint, majd visszaöntjük a tejes alaphoz. Az egészet jól elkeverjük, langyosra hűtjük, szűrőn keresztül poharakba adagoljuk. A krémet néhány órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük dermedni.
A málnazseléhez a gyümölcsöt összetörjük, megszórjuk a cukorral, ráöntjük a vizet, felforraljuk, átpasszírozzuk. Hozzáadjuk a kevés vízben feloldott zselatint, majd langyosra hűtjük. Ezután a megdermedt panna cottára csorgatjuk, és szilárdulásig hűtőbe tesszük. Néhány szem málnával és citromfű levéllel díszítjük.
 
Málnás panna cotta
 
Málnás panna cotta
 

, , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .