Málnás-ricottás süti

In Desszert, Gyors desszert, Sütemény

Málnás-ricottás süti

Sokszor jó, ha kéznél van egy-két gyorsan összedobható süti receptje is, amikor nincs idő vagy kedvünk különböző desszertcsodákat vagy több fázisból álló süteményeket alkotni. Na, ilyen alkalmakra, meg persze amúgy is nagyon jól jön például ez a málnás-ricottás süti recept. Gyors és egyszerű kevert sütemény, amiben nagyon jól passzol egymással a málna, a ricotta, és az étcsokoládé. Érdemes kipróbálni, hiszen még lehet kapni friss málnát is többek között a piacokon, de ha már éppen nem jutunk hozzá, fagyasztottból is simán elkészíthető.
 
Málnás-ricottás süti
 
Hozzávalók:
20 cm-es serpenyőhöz
 
10 dkg ricotta
5 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
1 csipet só
1/2 teáskanál sütőpor
2 tojás
4 dkg édesítőszer
5 dkg olvasztott vaj
3 kocka étcsokoládé (70%-os)
10 dkg málna
 

Málnás-ricottás süti elkészítése:

A tojást habosra keverjük az édesítőszerrel, hozzáadjuk a vajat, a ricottát, majd a sóval és a sütőporral elvegyített lisztet. Beleforgatjuk az apróra vágott csokoládét. A masszát a kivajazott serpenyőbe öntjük, és elosztjuk rajta a málnát. 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
 
Málnás-ricottás süti
 
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin augusztusi számában is.
A Carbon Steel serpenyőért köszönet a Russell Hobbsnak.
A fotózáshoz a Fotóhátterek.hu háttereit használtam.

, , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..