Egyszerűen elkészíthető cukor és gluténmentes mandulás gofri, ami könnyen beilleszthető különböző diétákba is. Cukormentes lekvárral, gyümölccsel és durvára tört mandulával fogyasztva egy tökéletes és finom reggeli.
Hozzávalók:
(8 darabhoz)
20 dkg rizsliszt
5 dkg darált mandula
½ cs. gluténmentes sütőpor
csipet só
5 dkg eritrit
8 dkg vaj
1 tk. mandula aroma
3 tojás
3 dl mandulatej
kókuszolaj a gofrisütő kikenéséhez
Mandulás gofri elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikeverjük az eritrittel és a megolvasztott vajjal, majd belekeverünk egy pici mandulaaromát. A lisztet elvegyítjük a sütőporral és egy csipet sóval, majd a tojásos-vajas elegyhez adjuk. Hozzáöntjük a mandulatejet és simára keverjük. Végül óvatosan a masszába beleforgatjuk a fehérjehabot. A felmelegített gofrisütőt kenjük ki kókuszolajjal és adagonként süssük ki a tésztát. Tálaljuk gyümölcsökkel, lekvárral, durvára tört mandulával, dióval.
Like
cukormentes, gluténmentes, gofri, reggeli