A házi szaloncukornál nincs jobb és finomabb és biztos, hogy mentes lesz a mindenféle tartósítószerektől és ízfokozóktól. Persze a jóért tenni is kell, de nem akkora ördöngösség az elkészítése, mint ahogy elsőre látszik. Csapatban vagy egyedül is neki lehet állni és a végeredmény tuti siker lesz! A szaloncukorban az a jó, hogy tulajdonképpen egész évben fogyaszthatjuk bon-bon formájában. Ez azonban még szaloncukor, amit karácsonyra készítettem.
Hozzávalók:
10 dkg darált mandula
1 tk. őrölt gyömbér
1 tk. reszelt citromhéj
15 dkg fehér csokoládé
5 ek. víz
1 ek. nyírfacukor
100 g étcsokoládé a bevonáshoz
A cukrot és a vizet egy kisebb lábosban feltesszük melegíteni. Ha a cukor elolvadt beletördeljük a csokoládét és folyamatos kevergetés mellett megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a darált mandulát, gyömbért és a citrom héját. Összekeverjük az egészet és az így kapott masszát hagyjuk kihűlni, majd hűtőbe tesszük legalább egy órára. Ha jól megdermedt, nudlikat formázunk belőle és bevonjuk csokival – amihez az étcsokoládét gőz fölött megolvasztjuk és egy pici étolajat adunk hozzá -, majd sütőpapíros tálcára tesszük és hűtőben kihűtjük. Végül csomagoljuk be a szaloncukrokat.
Like
édesség, karácsony, szaloncukor