Meggyes-rebarbarás cobbler

In Gyors desszert

Meggyes-rebarbarás cobbler

Annyira megörültem nemrég, hogy újra itt a rebarbara szezonja, hogy rögtön vettem is két szálat. Azzal viszont nem számoltam, hogy nincs időm sütögetni. De ha már megvettem kidobni sem szerettem volna, ezért aztán csak szorítottam egy kis időt a sütésre. Végül egy meggyes cobblerben végezték, amiről kiderült, jó döntés volt, mert nagyon finom lett és nagyon gyorsan el is készült.
 
Hozzávalók:
a gyümölcsös réteghez:
2 nagy szál rebarbara
kb. 40 dkg meggy (nálam fagyasztott)
2 ek. fruktóz
2-3 ek. kukoricakeményítő
 
a tésztához:
20 dkg tk. tönkölyliszt
½ tasak sütőpor
csipet só
3 ek. fruktóz
1 tojás
5 dkg vaj
1 dl tejszín
 
A rebarbara szárakat megtisztítjuk, végeit levágjuk, vékonyan lehúzzuk a héját és kb. 2 ujjnyi vastag darabokra vágjuk. Hozzáadjuk a fruktózt, kevés vizet és néhány perc alatt puhára pároljuk, de ne essen szét. A végén összekeverjük a felengedett meggyel és a kukoricakeményítővel. A keményítő azért kellett, mert sok levet engedett a meggy és nem akartam kiönteni, egyébként elhagyható. Előveszünk egy közepes jénai tálat vagy bármilyen sütőformát és beleöntjük a gyümölcsös keveréket. A tésztához a lisztet összekeverjük a sütőporral, a sóval, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és jól összedolgozzuk. Egy lágy tésztát fogunk kapni, amit két kanál segítségével a gyümölcsréteg tetejére szaggatunk. Előmelegített sütőben 170 fokon 30 percig sütjük. Akkor jó, ha a gyümölcsréteg forr, a tészta teteje pedig megpirult. Még melegen vagy langyosan a legfinomabb.
 

, , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..