Narancsos gumicukor

In Desszert, Étel & ital

Narancsos gumicukor

Az édes, pici gumicukorkáknak nagyon nehéz ellenállni, nagyon-nagyon. Szerencsére azonban van megoldás a helyzetre, mégpedig az egészséges változata, a házilag, villámgyorsan és könnyen elkészíthető narancsos gumicukor. Frissen facsart narancslé, néhány hozzávaló, némi idő, és már nassolhatunk is. Ha kedvet kaptunk hozzá, kísérletezhetünk más gyümölccsel is. Karácsonyra tökéletes gasztroajándék lehet, ehhez használjunk karácsonyi mini kiszúróformát.
 
Hozzávalók:
2,5 dl frissen facsart, szűrt narancslé
1/2 citrom leve
3 evőkanál nyírfacukor
3 evőkanál zselatinpor
 

Narancsos gumicukor elkészítése:

A gyümölcsök levét, a nyírfacukrot és a zselatint összekeverjük, majd folyamatosan kevergetve felmelegítjük, de nem forraljuk fel. A folyadékot néhány percig hűlni hagyjuk. Szilikonos tortaformába vagy tepsibe öntjük, és mélyhűtőben 15 percig dermesztjük. Karácsonyi mini kiszúróformával kiszaggatjuk.
 
Narancsos gumicukor
 

A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin novemberi számában is.

, , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..