Narancsos-mascarponés pohárdesszert

In Desszert, Pohárdesszert, Sütés nélküli desszert

Narancsos-mascarponés pohárdesszert

Ismét egy pohárdesszert hoztam, nem véletlenül. Bármennyire szeretném, nincs mindig időm arra, hogy nekiálljak sütni süteményt vagy tortát, viszont nagyon jól tud esni egy kis desszert hétvégén ebéd vagy vacsora után. Ilyenkor jönnek a pohárdesszertek, amiket pillanatok alatt, számtalan verzióban el lehet készíteni, attól függően éppen milyen alapanyagok vannak otthon. Ezt a gyors desszertet is ennek tükrében készítettem. Mivel volt itthon narancs és mascarpone is, azonnal tudtam, ezen a vonalon fogok elindulni. Így született meg ez a narancsos-mascarponés desszert ropogós zabkeksz réteggel.   
 
Hozzávalók:
(4 adag)
 
6 db zabfalatok keksz
1 ek. vaj
1 narancs reszelt héja
25 dkg mascarpone
3 dkg eritriol
2 dl tejszínhab (cukrozatlan)
 
a narancszselé réteghez:
2 narancs leve (kb. 2 dl)
2 tk. eritriol
2 tk. étkezési keményítő
 
a tetejére:
vágott dió és/vagy 1 db zabfalatok összemorzsolva
 
A zabfalatokat morzsoljuk bele egy tálba és forgassuk össze egy evőkanál felolvasztott vajjal. Készítsük el a krémet, amihez felverjük a tejszínhabot, majd hozzáadjuk a mascarponét, az eritriolt és egy narancs reszelt héját. Ezután a narancsok kifacsart levét és egy kevés eritriolt (ha jó édes a narancs, el is hagyható) felmelegítünk és hozzáadjuk a kevés hideg vízzel elkevert étkezési keményítőt. Amíg hűl a narancszselé előkészítjük a poharakat, majd összeállítjuk a desszertet. A poharak aljára egy kevés krémet teszünk, rászórjuk a kekszmorzsát, rákanalazzuk a még folyós narancszselét (itt várunk egy kicsit, amíg megszilárdul) majd folytatjuk tovább a mascarponés krémmel és végül a tetejét megszórjuk vágott vagy durvára darált dióval vagy egy kevés összemorzsolt zabfalatokkal. Tegyük hűtőbe tálalásig.
 
 

, , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.