Pekándiós banánkenyér

In Desszert, Sütemény

Pekándiós banánkenyér

Ha éppen lapul otthon néhány túlérett banán, ami igen csak barnulni kezdett, és nincs már rá jelentkező, a legjobb megoldás egy isteni pekándiós banánkenyér elkészítése. A banántól puha, szaftos és illatos lesz a sütemény. Jól variálható a szerint, hogy éppen mi van otthon. Én most pekándióval és étcsokoládécseppekkel dobtam fel, de készíthetjük dióval, mogyoróval, mogyoróvajjal, mandulával is.
A banánkenyérben az a csodálatos, hogy desszertnek, uzsonnának, vagy vendégvárónak is ideális, de könnyen magunkkal vihetjük egy kis nassolnivalónak. Hidegen és melegen is fogyasztható.
 
Hozzávalók:
11×26 cm-es formához
 
12 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
12 dkg fehér tönkölyliszt
2 teáskanál sütőpor
1 csipet só
1/2 teáskanál fahéj
6 dkg pekándió
2 dkg étcsokoládécsepp
2 érett banán (kb. 20 dkg)
2 tojás
8 dkg olvasztott vaj
1 evőkanál vanília kivonat
1 dl natúr joghurt
 

Pekándiós banánkenyér elkészítése:

A tojást kihabosítjuk a nyírfacukorral. Hozzáadjuk a vajat, a vaníliakivonatot, és a joghurtot. Villával összetörjük a banánt, és a masszához keverjük. A sütőporral, sóval, fahéjjal elvegyített liszteket beledolgozzuk. A pekándióból néhány szemet félreteszünk, a többit felaprítjuk, és a csokoládéval együtt a tésztába forgatjuk. A kivajazott sütőformába simítjuk, a félretett diószemeket ráhelyezzük. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt megsütjük. A süteményt rácsra téve hagyjuk kihűlni.
 
Tipp: ha nagyon barnul a teteje, az utolsó negyedórában takarjuk le alufóliával.
 
Pekándiós banánkenyér Pekándiós banánkenyér
 
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin novemberi számában is.
A recept az Édesen Egészséges nyírfacukrával készült.

, , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..