Pudingos meggyleves

In Desszert, Étel & ital

Pudingos meggyleves

A nyári melegben az egyik legjobb hűsítő ebéd a gyümölcsleves. Legtöbbször meggyből készítem, mert üdítően savanykás és édes is egyszerre. Eddig mindig tejfölös habarással sűrítettem be a meggylevest, most viszont kipróbáltam pudingosan. A végeredmény így sokkal krémesebb és sűrűbb lett, még desszertként is megállta a helyét.
 
Hozzávalók:
25 dkg meggy
8 dl víz
csipet só
néhány szem szegfűszeg
pár darab egész fahéj
1 karika citrom
5 dkg xilit
1 cs. vaníliás pudingpor
1 dl főzőtejszín
 

Pudingos meggyleves elkészítése:

A vizet felforraljuk a csipet sóval, a citromkarikával, a xilittel és néhány darab szegfűszeggel és fahéjjal, amit tegyünk teatojásba és úgy főzzük bele a levesbe. Borítsuk bele a kimagozott meggyet és forraljuk fel újra, de csak annyira, hogy ne följenek szét a meggyszemek. Eltávolítjuk a teatojást. A pudingport csomómentesre kikeverjük egy kevés vízzel és a tejszínnel, majd folyamatosan keverve hozzáadjuk a leveshez és besűrítjük. A levest tálalás előtt jól lehűtjük.
 
Pudingos meggyleves
 

, , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .