A nyári melegben az egyik legjobb hűsítő ebéd a gyümölcsleves. Legtöbbször meggyből készítem, mert üdítően savanykás és édes is egyszerre. Eddig mindig tejfölös habarással sűrítettem be a meggylevest, most viszont kipróbáltam pudingosan. A végeredmény így sokkal krémesebb és sűrűbb lett, még desszertként is megállta a helyét.
Hozzávalók:
25 dkg meggy
8 dl víz
csipet só
néhány szem szegfűszeg
pár darab egész fahéj
1 karika citrom
5 dkg xilit
1 cs. vaníliás pudingpor
1 dl főzőtejszín
Pudingos meggyleves elkészítése:
A vizet felforraljuk a csipet sóval, a citromkarikával, a xilittel és néhány darab szegfűszeggel és fahéjjal, amit tegyünk teatojásba és úgy főzzük bele a levesbe. Borítsuk bele a kimagozott meggyet és forraljuk fel újra, de csak annyira, hogy ne följenek szét a meggyszemek. Eltávolítjuk a teatojást. A pudingport csomómentesre kikeverjük egy kevés vízzel és a tejszínnel, majd folyamatosan keverve hozzáadjuk a leveshez és besűrítjük. A levest tálalás előtt jól lehűtjük.
6
ebéd, gyümölcs, gyümölcsleves, leves, meggy, meggyleves, puding