Sajtos-cukkinis gofri fokhagymás-joghurtos öntettel

In Étel & ital, Palacsinta, Reggeli

Sajtos-cukkinis gofri fokhagymás-joghurtos öntettel

Ha tartalmas, finom reggelit szeretnétek készíteni, és mindezt egyszerűen és gyorsan, a sajtos-cukkinis gofri fokhagymás-joghurtos öntettel tuti jó választás lesz. Csak ajánlani tudom.
 
Hozzávalók:
12 darabhoz
 
15 dkg liszt
12,5 dkg cukkini
5 dkg trappista sajt
½ kiskanál só
½ csomag sütőpor (6 dkg)
1,5 dl tej
½ dl olaj
2 tojás
 
a formához:
kevés olaj
 
az öntethez:
2,5 dl natúr görög joghurt
1 gerezd fokhagyma
½ lime leve
5-6 mentalevél
 
a tálaláshoz:
reszelt sajt (elhagyható)
 

Sajtos-cukkinis gofri fokhagymás-joghurtos öntettel elkészítése:

A cukkinit meghámozzuk, finom lyukú reszelőn lereszeljük, besózzuk, és állni hagyjuk, hogy lecsepegjen. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, sóval. Hozzáadjuk a tojást, a tejet, az olajat, a reszelt sajtot, a jól kinyomkodott cukkinit, majd csomómentesre keverjük. A masszát vékonyan kiolajozott sütőformába adagoljuk, 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd rácsra téve kihűtjük. A folyamatot a megmaradt tésztával megismételjük. A joghurtot kikeverjük a lime levével, a zúzott fokhagymával, a felaprított mentalevéllel, ízesítjük sóval. Tálaláskor a gofrit a fokhagymás-joghurtos öntetettel kínáljuk, a tetejére reszelt sajtot szórhatunk.
 
Sajtos-cukkinis gofri fokhagymás-joghurtos öntettel
 
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin augusztusi számában is.
A gofrisütő formát a Cookori.com  webáruházban tudjátok beszerezni.

, , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.