Szilvás clafoutis gluténmentesen

In Desszert, Gluténmentes desszert, Gyors desszert

Szilvás clafoutis gluténmentesen

Gyümölcsből és sűrű krémes palacsintaszerű tésztából áll a clafoutis, amit sütőben alaposan megsütünk. Amilyen egyszerű, olyan ellenállhatatlanul finom. Langyosan az igazi. Nagy előnye még, hogy rendkívül könnyen átalakíthatjuk egészségesebb desszerté. Én most gluténmentesen illetve természetesen cukormentesen készítettem, amihez rizslisztet és eritritet használtam. És mivel ringlószilva is volt itthon éppen, megszületett a szilvás clafoutis gluténmentesen ötlete. Ezt az egyszerű desszertet egyébként más lédús gyümölccsel is elkészíthetjük. Meggyel, cseresznyével, szederrel vagy őszibarackkal is kitűnő.
 
Hozzávalók:
10 dkg rizsliszt
csipet só
3 dkg eritrit porrá őrölve
1 tk. útifű maghéj
3 tojás
1,5 dl tej
1 dl tejszínhab
1 tk. vanília kivonat
40 dkg nagyméretű ringló szilva (1 ek. eritriol és 1 kk. fahéj a szóráshoz)
vaj a sütőtál kikenéséhez
 

Szilvás clafoutis gluténmentesen elkészítése:

A szilvákat magozzuk ki, vágjuk félbe és szórjuk meg az eritrit és a fahéj keverékével. A lisztet keverjük el a sóval, a porrá őrölt eritrittel és az útifű maghéjjal. Adjuk hozzá a tojásokat, a tejet, a tejszínt, a vanília kivonatot, majd keverjük az egészet simára. Palacsintatészta sűrűségű masszát kell kapnunk. Rakjuk egy kivajazott pitetál aljába a szilvákat és öntsük rá a tejes masszát. 180 fokra előmelegített sütőben süssük 40-45 percig. Tálaljuk langyosan, úgy a legfinomabb.
 
Szilvás clafoutis gluténmentesen

, , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .