Tonkababos zabkása

In Étel & ital, Reggeli

Tonkababos zabkása

Gyakran készítek reggelire zabkását, mert azon kívül, hogy nagyon egészséges és tápláló, hihetetlenül sokféleképpen lehet variálni az ízét, és ez által változatos is lesz. Most egy különleges aromájú fűszert, tonkababot adtam hozzá, ami egy vaníliás, mandulás, szegfűszeges, és kicsit fahéjas ízvilágot ad a zabkásának. Érdemes kipróbálni.
Én hidegen szeretem fogyasztani a zabkását, ezért előző este elkészítem, majd másnap reggel kedvem szerint megszórom különféle magokkal, natúr aszalványokkal, néhány szem bogyós gyümölccsel.
 
Tonkababos zabkása
 
Hozzávalók:
2 személyre
 
10 dkg apró szemű zabpehely
4 dl cukormentes mandulatej
1,5 evőkanál barna nádcukor
1 teáskanál vaníliakivonat
1/2 vaníliarúd kikapart magjai
1/2 teáskanál őrölt fahéj
1 kisebb tonkabab
 
a tálaláshoz:
5 dkg durvára darabolt mandula
2 evőkanál goji bogyó
10-15 dkg málna
 

Tonkababos zabkása elkészítése:

A zabpelyhet a mandulatejjel folyamatosan kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük. A tűzről levéve belereszeljük a tonkababot, majd hozzáforgatjuk a nádcukrot, a vaníliakivonatot, a vanília kikapart magjait, az őrölt fahéjat. Darabolt mandulával, goji bogyóval és málnával tálaljuk.
 
Tipp: ha előző este elkészítjük, másnap csak ki kell venni a hűtőből és kész a reggeli. 
 
Tonkababos zabkása
 
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin júniusi számában is.
A fűszerekért köszönet a Fűszerésznek.
A fotózáshoz a Fotóhátterek.hu háttereit használtam.

, , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.