A muffinok közül az áfonyás muffin az egyik kedvencem, egyszerűen nem lehet megunni. Nagyon finom, puha, és kellően szaftos a gyümölcsnek köszönhetően. Egy kézi mixer segítségével tényleg csak pár perc összeállítani a tésztáját, majd a papírkapszlikba adagolva süthetjük is. Próbáljátok ki ezt az áfonyás-zabpelyhes verziót akár reggelire vagy uzsonnára, egyszerű és gyors, biztos nem fogjátok megbánni.
Hozzávalók:
12 darabhoz
15 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
5 dkg liszt
5 dkg aprószemű zabpehely
1 csomag sütőpor (12 g)
2 tojás
2,5 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
1 teáskanál vaníliakivonat
10 dkg olvasztott vaj
25 dkg tejföl
15 dkg áfonya
a tetejére:
porrá őrölt eritrit
Áfonyás-zabpelyhes muffin cukormentesen elkészítése:
A muffinsütő mélyedéseit papírkapszlikkal kibéleljük. A tojást az édesítőszerrel kihabosítjuk, majd hozzákeverjük a vaníliát, a vajat és a tejfölt. A kétféle lisztet a zabpehellyel és a sütőporral elvegyítjük, majd a vajas keverékkel alaposan összedolgozzuk. A masszát a formába adagoljuk és áfonyát szórunk bele. 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük, majd 5 percig a formában pihentetjük. Eritritporral meghintve tálaljuk.
Ha tetszett az áfonyás-zabpelyhes muffin cukormentesen receptje, nézzetek szét a
blogon, ahol további egyszerű, gyorsan elkészíthető cukormentes desszerteket találhattok, és kövessetek a
Facebook, az
Instagram és a
Pinterest oldalamon!
Like
áfonya, cukormentes, desszert, muffin, Russell Hobbs, sütemény, zabpehely