In Desszert, Pohárdesszert

Almakrémes pohárdesszert

Ez az almakrémes pohárdesszert is egy nagyon könnyen és gyorsan összedobható édesség. Ahogy észrevehető a blogon is, nagyon szeretem ezeket a pohárban vagy cuki csatos üvegekbe összepakolható desszerteket, mert szerintem egyszerűvé teszi a tálalást és nem mellesleg mutatósabb is így, mint egy nagyobb tálból kiszedni. A desszert egyébként nem csak ősszel, hanem az egész téli szezonban bármikor bevethető, az alma-fahéj-dió kombóra pedig biztosan kevesen mondanának nemet.
 
Almakremes pohardesszert
 
Hozzávalók:
3 személyre
 
a kekszréteghez:
6 dkg cukormentes teljes kiőrlésű zabkeksz
1 evőkanál olvasztott vaj
 
a krémhez:
3 édes alma
1,5 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
1 teáskanál őrölt fahéj
10 dkg mascarpone
1 teáskanál útifűmaghéj
 
a tetejére:
3 dkg darált dió
 
a díszítéshez:
néhány szelet alma
 

Almakremes pohardesszert

Almakrémes pohárdesszert elkészítése:

A kekszet aprítógépben morzsásra dolgozzuk, elkeverjük a vajjal. Az almát meghámozzuk, a magházat kivágjuk, majd a gyümölcsöt felkockázzuk, és az édesítőszerrel, valamint az őrölt fahéjjal puhára pároljuk. Botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk az útifűmaghéjat, és hűlni hagyjuk. Ha kihűlt, a mascarponéval egyneműre keverjük.
Poharakba vagy üvegekbe rétegezzük a kekszmorzsát és a krémet, darált diót szórunk a tetejére és hűtőbe tesszük. Tálaláskor almaszeletekkel díszítjük.
 
Almakremes pohardesszert
 
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2021. novemberi számában is.
A recept elkészítésében a Russell Hobbs Horizon mini aprító volt segítségemre.
A fotózáshoz a Fotóhátterek.hu háttereit használtam.
 
Ha tetszett az almakrémes pohárdesszert receptje, nézzetek szét a blogon, ahol további egyszerű, gyorsan elkészíthető cukormentes desszerteket találhattok, és kövessetek a Facebook, az Instagram és a Pinterest oldalamon!

, , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .