Citromos-joghurtos sütemény

In Desszert, Sütemény

Citromos-joghurtos sütemény

Egyszerűen, gyorsan összedobható, évszaktól függetlenül, bármikor elkészíthető citromos-joghurtos sütemény. A tetejére ízlés szerint kenjünk a mascarponés krémből. 
 
Hozzávalók:
26 x 11 cm püspökkenyér sütőformához
 
a tésztához:
15 dkg liszt
15 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
½ csomag sütőpor (6 g)
½ teáskanál szódabikarbóna
3 tojás
5 dkg nyírfacukor
10 dkg vaj
20 dkg natúr görög joghurt
1 teáskanál vanília kivonat
1 bio citrom
 
a díszítéshez:
15 dkg mascarpone
1 dl tejszínhab
5 dkg nyírfaporcukor
2 teáskanál citromlé
 

Citromos-joghurtos sütemény elkészítése:

A kétféle lisztet összeforgatjuk a sütőporral, a szódabikarbónával és a citrom reszelt héjával. A tojást kikeverjük a nyírfacukorral, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, a citrom kifacsart levét, a vanília kivonatot és a joghurtot. Végül beleadagoljuk a lisztes keveréket, és jól összedolgozzuk. A tésztát sütőpapírral bélelt sütőformába töltjük, és 175 fokra előmelegített sütőben 45-50 percig sütjük. Rácsra borítjuk, és hűlni hagyjuk. A mascarponét kikeverjük a nyírfaporcukorral, a citromlével, hozzáadjuk a habbá vert tejszínt, és a kihűlt sütemény tetejére simítjuk. Tetszés szerint formacukorral díszítjük, majd tálaljuk. 
 
Citromos-joghurtos sütemény
 
Citromos-joghurtos sütemény
 
Citromos-joghurtos sütemény
 
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin júliusi számában.
A citromsárga színű formacukrot a Candyfour forgalmazza.

, , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..