Cseresznyés hűsítő

In Desszert, Étel & ital

Cseresznyés hűsítő

Kánikulában nincs is jobb, mint elkortyolgatni egy jéghideg frissítő italt. Ha szeretitek a limonádét, ez a cseresznyés hűsítő, kevés meggyel megbolondítva is biztos ízleni fog. Édesítésre, ízlés szerint használhattok nyírfacukrot, sztíviát, eritriolt is.
 
Hozzávalók:
1,2 literhez
 
40 dkg magozott cseresznye
10 dkg magozott meggy
6 dkg barna nádcukor
2 bio citrom
1 liter ásványvíz
3-4 ág levendula
2-3 ág menta
 
a tálaláshoz:
jégkocka
 

Cseresznyés hűsítő elkészítése:

A cseresznyét és a meggyet nagyobb tálba halmozzuk. Hozzáadjuk az egyik citrom kifacsart levét és a nádcukrot. Állni hagyjuk, hogy levet eresszen a gyümölcs, és elolvadjon a cukor, majd turmixoljuk és szűrőn átpasszírozzuk. Hozzáöntünk 1 liter ásványvizet, beletesszük a maradék felszeletelt citromot. Friss levendula- és menta ággal ízesítjük.
A poharakba jégkockát rakunk és felöntjük a gyümölcslével. Színes kandiscukorpálcával kínáljuk. 
 
Cseresznyés hűsítő
 
Cseresznyés hűsítő
 
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin júliusi számában is.
A színes kandiscukorpálcákat a Candyfour forgalmazza.

, , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .