Csicsókás pogácsa

In Étel & ital

Csicsókás pogácsa

 
Már szerepelt korábban csicsókás pogácsa recept a blogon, de mivel megmaradt egy adagnyi a csicsóka krémleves készítésekor, úgy döntöttem pogácsa lesz belőle és kicsit módosítom az akkori receptet is. Nagyon finom lett és még másnap is ugyanolyan szaftos és puha, mint frissen. 
 
Hozzávalók:
40 dkg liszt 
20 dkg csicsóka
10 dkg kókuszzsír
1 tojás
2 tk. só
2,5 dkg élesztő
1 dl tej
1 tk. fruktóz
 
a tetejére:
1 tojás sárgája + 1-2 ek. tej
 
A csicsókát hámozás és felkockázás után puhára főzzük, majd még melegen krumplinyomóval összetörjük. Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben. A tésztához a lisztben elkeverjük a sót, majd összedolgozzuk a csicsókapürével, a felolvasztott kókuszzsírral, tojással és a felfuttatott élesztővel. Legalább egy órát pihentetjük a tésztát, majd lisztezett felületen ujjnyi vastagra nyújtjuk és pogácsákat szaggatunk belőle. A tojásos keverékkel lekenjük a tetejüket és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt pirosra sütjük.

, ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .