Csokoládés cookie

In Keksz

Csokoládés cookie

Mindenképp ki akartam próbálni a Triple ChokolateCookie diabetikus változatát. Kíváncsi voltam mi sül ki belőle mennyire fog hasonlítani az eredetire, mennyire tudja hozni azt az íz világot. Nem csalódtam, kicsit más, de ugyanannyira csokis. A zablisztnek köszönhetően ugyan pillekönnyű és egy kicsit laza szerkezetű lett a tésztája, de ettől még finom. Biztos megcsinálom még máskor is.
 
Hozzávalók:
(2,5 dl-es bögrével számolva)
 
1/2 bögre zabliszt és tk. tönkölybúza liszt vegyesen (kb. 4 ek. zabliszt és 2 ek. tk. tönkölyliszt)
½ tk. szódabikarbóna
2 ek. karob por
1 csipet só
5 dkg vaj
¼ bögre nyírfacukor
1 kisebb tojás
½ kk. vanília aroma
1 tk. instant kávé
½ tábla diabetikus étcsokoládé
½ tábla diabetikus tejcsokoládé
1 marék dióbél
 
A puha vajat habosra verjük a cukorral, hozzáadjuk a tojást, a vanília aromát, a 1 ek. meleg vízben feloldott kávét és összekeverjük. Egy külön tálban összekeverjük a lisztet, a kakaóport, a szódabikarbónát és a sót, majd a tojásos masszához adjuk, és jól összekeverjük. Végül hozzáadjuk az apró darabokra vágott csokoládékat és diót. Sütőpapíros lemezre evőkanálnyi halmokat teszünk a masszából (nem kell lelapogatni a halmokat) úgy, hogy bőven hagyunk köztük helyet (kb. 4 cm-t) mert szétterülnek sülés közben és 180 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk a sütőlemezen a kekszeket, mert forrón még nagyon puhák és szétesnének. Pár perc elteltével át lehet rakosgatni őket egy rácsra, hogy teljesen kihűljenek, majd rakjuk fémdobozba. 

, , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .