Ha egy nagyon krémes, finom fagyira vágynátok, ami ráadásul pillanatok alatt elkészül, mindenképp próbáljátok ki ezt a csokoládés nicecream-et. Ami előny az elkészítésénél, ha van a mélyhűtőben előre lefagyasztott banán. Ha nincs, akkor néhány érett banánt karikázatok fel, és tegyetek a fagyasztóba néhány órára vagy egy éjszakára. Én majdnem mindig tartok 1-2 előre csomagolt adagot a mélyhűtőben. Ilyenkor nyáron csak kikapom a mélyhűtőből és készítem is a hűs desszertet. És nem csak nicereamhez, smoothiehoz is fel lehet használni. A nicecream kifejezés egyébként az angol nice (finom) és az ice-cream (fagylalt) szavak összevonásából jött létre. És akkor jöjjön a csokoládés niceream receptje, amihez ismét a Sambirano Gold kiváló minőségű termékeit használtam.
Hozzávalók:
1 adaghoz
3 fagyasztott banán
1 teáskanál vanília kivonat
1 evőkanál natúr mogyoróvaj
1 dl laktózmentes tejszín
a tetejére:
ízlés szerint áfonya, málna, tökmag, chiamag, mandulapálcika
Csokoládés nicecream elkészítése:
A felkarikázott és lefagyasztott banánt turmixgépbe tesszük, hozzáadjuk a kakaóport, a vaníliát, a mogyoróvajat, majd ráöntjük a tejszínt és összeturmixoljuk. Tálkába szedjük. A tetejére áfonyát, málnát, tökmagot, chiamagot, mandulapálcikát halmozunk, és kakaóbab törettel megszórva tálaljuk.
A recepthez a nyers kakaóport és a nyers kakaóbab töretet a
Sambirano Gold biztosította.
Ha tetszett a csokoládés nicecream receptje, nézzetek szét a blogon, ahol további egyszerű, gyorsan elkészíthető cukormentes desszerteket találhattok, és kövessetek a Facebook, az Instagram és a Pinterest oldalamon!
Like
csokoládé, cukormentes, desszert, fagylalt, gluténmentes, kakaó, kakaóbabtöret, laktózmentes, nicecream, Sambirano Gold