Duplán diós torta

In Desszert, Sütemény

Duplán diós torta

Imádom a diót és a diós süteményeket, így aztán nem véletlen, hogy nagy kedvencem ez a duplán diós torta is. Csupa dió a tésztától a krémen át a díszítésig. Mivel nem tartalmaz lisztet, ha az étcsokoládécseppeket elhagyjuk róla, gluténmentes is lesz a sütemény.
 
Hozzávalók:
22 cm átmérőjű tortához
 
a tésztához:
10 dkg puha vaj
4 tojás
1 csipet só
7 dkg eritrit
 
a krémhez:
10 dkg darált dió
12,5 dkg mascarpone
1 dl habtejszín
 
a tetejére:
3 dkg darabolt pirított dió
1-2 evőkanál étcsokoládécsepp
 

Duplán diós torta elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a sóval kemény habbá verjük. A sárgáját az eritrittel kihabosítjuk, hozzáadjuk a vajat, majd a darált diót, és krémesre keverjük. A végén óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot is. A masszát kivajazott szilikon tortaformába simítjuk, és 160 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Néhány perc után rácsra téve teljesen kihűtjük.
A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük. A mascarponét a nyírfacukorral és a darált dióval elkeverjük, majd beleforgatjuk a tejszínhabot. A krémet a kihűlt torta tetejére kenjük, végül dióval és étcsokoládécseppekkel szórjuk meg.
 
Duplán diós torta
 
Duplán diós torta
 
Duplán diós torta
 
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin novemberi számában is.
Az aszalványokért és magvakért keressétek fel a Magosbolt.hu webshopot.

, , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .