Eperrel töltött, mákos kölesgombóc

In Desszert, Étel & ital

Eperrel töltött mákos kölesgombóc

Most az alap kölesgombóc receptet turbóztam fel egy kis eperrel és mákkal, így született meg az eperrel töltött mákos kölesgombóc. Érdemes kipróbálni ezt a verziót, nagyon jó.
A kölesgombócot gyakran emlegetik még hamis túrógombócnak is, mivel ízre nagyon hasonlít hozzá. Ennek megfelelően, tálaláskor öntsük le édes tejföllel, és szórjuk meg porédesítővel. Ízlés szerint kínáljuk eperlekvárral.
 
Hozzávalók:
 10-12 db-hoz
 
3 dl tej
1 evőkanál eritrit
1 evőkanál darált mák
 
a töltelékhez:
10 dkg eper
 
a morzsához:
5 dkg teljeskiőrlésű zsemlemorzsa
1 evőkanál olaj
 
a tálaláshoz:
eperlekvár
édesített tejföl
eper
 

Eperrel töltött mákos kölesgombóc elkészítése:

A kölest alaposan átmossuk, majd a tejjel kis lángon főzni kezdjük. Amikor az összes folyadékot magába szívta, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a mákot, az édesítőt és lefedve állni hagyjuk. A töltelékhez az epret megmossuk, kicsumázzuk, és kisebb darabokra vágjuk. A kihűlt köleskásából gombócokat formázunk úgy, hogy mindegyik közepébe 1-1 eperdarabot teszünk. A zsemlemorzsát az olajon megpirítjuk és beleforgatjuk a gombócokat. Édes tejföllel, eperlekvárral és eperrel tálaljuk.
 
Eperrel töltött, mákos kölesgombóc
 
Eperrel töltött, mákos kölesgombóc 
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin júniusi számában is.
A kölesgombóchoz hozzávalókat a Magosbolt.hu webshopban találtok.

, , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .