Epres, fehér csokoládés keksz

In Desszert, Keksz

Epres, fehér csokoládés keksz

Ha már itt az eperszezon, érdemes kipróbálni ezt az epres, fehér csokoládés keksz receptet. Nagyon gyorsan összeállítható a tésztája, és pár perc alatt kisülnek a finom, illatos kekszek.
 
Hozzávalók:
16 db-hoz
 
15 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
½ teáskanál sütőpor
1 csipet só
7,5 dkg vaj
3 dkg nyírfacukor
1 tojás
1 teáskanál vanília kivonat
15 g fehér csokoládé (kb. 4 kocka)
10 dkg eper
 

Epres, fehér csokoládés keksz elkészítése:

A vajat megolvasztjuk, habosra keverjük a nyírfacukorral és a tojással, majd hozzáadjuk a vanília kivonatot. A csokoládét és az epret apró darabokra vágjuk, majd a sóval és a sütőporral elvegyített liszttel együtt a masszába forgatjuk. Hűtőbe tesszük ½ órára. A tésztából kanál segítségével kekszeket formázunk, és mindet sütőpapírral fedett sütőlemezre sorakoztatjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 12-13 perc alatt készre sütjük, majd rácsra szedjük és hűlni hagyjuk a süteményeket.
 
Tipp: ha sütés előtt az eperből néhány szeletet levágunk és a kekszek tetejére nyomunk, még mutatósabb aprósüteményeket kapunk.
 
Epres, fehér csokoládés keksz
 
Epres, fehér csokoládés keksz
 
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin májusi számában is.

, , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .