Pillanatok alatt elkészíthetjük otthon is kedvenc jeges desszertünket, a jégkrémet, csak néhány apróság kell hozzá és egy mélyhűtő. Kánikula idején pedig nagy sikere lesz az biztos.
Hozzávalók:
(7 kis pohárhoz)
25 dkg eper (tisztítva)
3 ek. xilit
180 g görög natúr joghurt (kis doboz)
1 tk. házi vanília kivonat
A megtisztított epret a xilittel felforraljuk, ha kihűlt botmixerrel pürésítjük. A joghurtot, a vanília kivonattal és az eperpüré kétharmadával jól összekeverjük, jégkrémformákba vagy kis műanyag kávés pohárkákba kanalazzuk, majd mélyhűtőbe tesszük. Amikor a joghurtos krém kezd megdermedni, mindegyik közepébe pálcikát vagy műanyag fagylaltos lapátkát nyomunk és tovább hűtjük. Végül a maradék eperpürét rákanalazzuk a jégkrémek tetejére és készre fagyasztjuk.
Like
cukormentes, desszert, eper, jégkrém, joghurt