Eper és krémsajt egy Falatnyi sajttorta minden egyes kis pohárban. Elkészítése egyszerű és gyors.
Hozzávalók:
(4 kis pohárnyi adag)
a kekszes alaphoz:
1 csomag kakaós jó reggelt keksz (csökkentet cukortartalmú)
1 tk. nyírfaporcukor
1 tk. vanília aroma
0,5 dl tej
4 tk. zabpehely (apró szemű)
a krémhez:
125 g Philadelphia krémsajt
0,5 dl habtejszín
3 tk. nyírfaporcukor
1 tk. vanília aroma
kb. 2 marék eper a gyümölcsös réteghez és díszítéshez
A kekszet összemorzsoljuk, elosztjuk a poharak alján. Az epret megmossuk, lecsumázzuk, 2 db szép epret félre rakunk, a többit felkockázzuk. Az eperdarabokat rászórjuk a kekszrétegre. A krém hozzávalóit összekeverjük, majd ráhalmozzuk az eperre. A félrerakott epreket kettévágjuk és a krém tetejére tesszük. Tálalásig hűtőben tároljuk.
Az ötlet innen van.
Like
eper, krémsajt, pohárdesszert