Epres-sajttorta pohárdesszert

In Pohárdesszert

Epres-krémsajtos pohárdesszert

Eper és krémsajt egy Falatnyi sajttorta minden egyes kis pohárban. Elkészítése egyszerű és gyors. 
 
Hozzávalók:
(4 kis pohárnyi adag)
 
a kekszes alaphoz:
1 csomag kakaós jó reggelt keksz (csökkentet cukortartalmú) 
1 tk. nyírfaporcukor
1 tk. vanília aroma
0,5 dl tej
4 tk. zabpehely (apró szemű)
 
a krémhez:
125 g Philadelphia krémsajt
0,5 dl habtejszín
3 tk. nyírfaporcukor
1 tk. vanília aroma
 
kb. 2 marék eper a gyümölcsös réteghez és díszítéshez
 
A kekszet összemorzsoljuk, elosztjuk a poharak alján. Az epret megmossuk, lecsumázzuk, 2 db szép epret félre rakunk, a többit felkockázzuk. Az eperdarabokat rászórjuk a kekszrétegre. A krém hozzávalóit összekeverjük, majd ráhalmozzuk az eperre. A félrerakott epreket kettévágjuk és a krém tetejére tesszük. Tálalásig hűtőben tároljuk.

Az ötlet innen van.

, ,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .