Ha valami egyszerű, gyors sütire vágysz, akkor a muffin az egyik legjobb választás, ez az epres muffin pedig biztos, hogy nem fog csalódást okozni, mivel puha, szaftos, tele van finom eperrel. Én kevertem a tésztájába egy kevés őrölt kardamomot, hogy kicsit különlegesebbé tegyem az ízét, de nyugodtan hagyd el, a nélkül is teljesen jó.
A másik kedvencem az áfonyás muffin, ha kíváncsi vagy erre a verzióra is, akkor
itt találod hozzá a receptet.
Hozzávalók:
12 db-hoz
17 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
8 dkg liszt
1 csomag sütőpor (12 g)
1 csipet só
1/2 teáskanál őrölt bourbon vanília
1/2 teáskanál őrölt kardamom
2 tojás
3,5 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
0,5 dl olaj
10 dkg olvasztott vaj
15 dkg natúr görögjoghurt
20-25 dkg eper
a tetejére:
porrá őrölt eritrit
Epres muffin elkészítése:
A megtisztított epret kis kockákra vágjuk. A tojást az édesítőszerrel kihabosítjuk, majd hozzákeverjük az olajat, a vajat és a joghurtot. A kétféle lisztet a sütőporral, a sóval és a fűszerekkel elvegyítjük, majd a vajas keverékkel alaposan összedolgozzuk. Végül beleforgatjuk az epret. A muffinsütő mélyedéseit papírkapszlikkal kibéleljük, elosztjuk benne a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Néhány percig a formában pihentetjük, majd rácsra téve hagyjuk kihűlni. Eritritporral meghintve tálaljuk.
Ha tetszett az epres muffin receptje, nézzetek szét a
blogon, ahol további egyszerű, gyorsan elkészíthető cukormentes desszerteket találhattok, és kövessetek a
Facebook, az
Instagram és a
Pinterest oldalamon!
Like
cukormentes, eper, gyors desszert, Kifőztük, muffin, sütemény