In Desszert, Muffin, Sütemény

Epres muffin

Ha valami egyszerű, gyors sütire vágysz, akkor a muffin az egyik legjobb választás, ez az epres muffin pedig biztos, hogy nem fog csalódást okozni, mivel puha, szaftos, tele van finom eperrel. Én kevertem a tésztájába egy kevés őrölt kardamomot, hogy kicsit különlegesebbé tegyem az ízét, de nyugodtan hagyd el, a nélkül is teljesen jó.
A másik kedvencem az áfonyás muffin, ha kíváncsi vagy erre a verzióra is, akkor itt találod hozzá a receptet.
 
Epres muffin
 
Hozzávalók:
12 db-hoz
 
17 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
8 dkg liszt
1 csomag sütőpor (12 g)
1 csipet só
1/2 teáskanál őrölt bourbon vanília
1/2 teáskanál őrölt kardamom
2 tojás
3,5 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
0,5 dl olaj
10 dkg olvasztott vaj
15 dkg natúr görögjoghurt
20-25 dkg eper
 
a tetejére:
porrá őrölt eritrit
 
Epres muffin

Epres muffin elkészítése:

A megtisztított epret kis kockákra vágjuk. A tojást az édesítőszerrel kihabosítjuk, majd hozzákeverjük az olajat, a vajat és a joghurtot. A kétféle lisztet a sütőporral, a sóval és a fűszerekkel elvegyítjük, majd a vajas keverékkel alaposan összedolgozzuk. Végül beleforgatjuk az epret. A muffinsütő mélyedéseit papírkapszlikkal kibéleljük, elosztjuk benne a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Néhány percig a formában pihentetjük, majd rácsra téve hagyjuk kihűlni. Eritritporral meghintve tálaljuk.
 
Epres muffin
 
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin oldalán is.
 
Ha tetszett az epres muffin receptje, nézzetek szét a blogon, ahol további egyszerű, gyorsan elkészíthető cukormentes desszerteket találhattok, és kövessetek a Facebook, az Instagram és a Pinterest oldalamon!

, , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.