Mindig jól jön, ha lapul néhány darab finom, omlós házi keksz otthon a kekszes dobozban. Ez az illatos fahéjas keksz tökéletes arra, hogy megtöltsük. Egyszerű, fél óra alatt elkészül sütéssel együtt. Egy csésze kávé vagy tea mellé igazán jól fog esni.
Hozzávalók:
20-22 db-hoz
a tésztához:
15 dkg liszt
5 dkg kukoricaliszt
5 dkg barna nádcukor
10 dkg vaj
1 tojás
1 teáskanál szódabikarbóna
1 csipet só
a tetejére:
3 dkg durvára vágott dió
2 teáskanál barna nádcukor
Fahéjas keksz elkészítése:
A kétféle lisztet, a szódabikarbónát, a nádcukrot, a fűszereket összedolgozzuk az olvasztott vajjal és a tojással. A tésztából kisebb golyókat formálunk, és sütőpapírral fedett sütőlemezre rakosgatjuk. A tetejüket enyhén lelapítjuk, megszórjuk a vágott dió, a nádcukor, a reszelt citromhéj keverékével, és kicsit bele is nyomkodjuk a tésztába. 175 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük. Rácsra téve hűlni hagyjuk. Fémdobozban sokáig eltartható.
Like
fahéj, keksz