Fahéjas keksz

In Desszert, Keksz

Fahéjas keksz

Mindig jól jön, ha lapul néhány darab finom, omlós házi keksz otthon a kekszes dobozban. Ez az illatos fahéjas keksz tökéletes arra, hogy megtöltsük. Egyszerű, fél óra alatt elkészül sütéssel együtt. Egy csésze kávé vagy tea mellé igazán jól fog esni.
 
Hozzávalók:
20-22 db-hoz
 
a tésztához:
15 dkg liszt
5 dkg kukoricaliszt
5 dkg barna nádcukor
10 dkg vaj
1 tojás
1 teáskanál szódabikarbóna
1 csipet só
1 teáskanál őrölt fahéj
½ teáskanál reszelt citromhéj
 
a tetejére:
3 dkg durvára vágott dió
2 teáskanál barna nádcukor
½ teáskanál reszelt citromhéj
 

Fahéjas keksz elkészítése:

A kétféle lisztet, a szódabikarbónát, a nádcukrot, a fűszereket összedolgozzuk az olvasztott vajjal és a tojással. A tésztából kisebb golyókat formálunk, és sütőpapírral fedett sütőlemezre rakosgatjuk. A tetejüket enyhén lelapítjuk, megszórjuk a vágott dió, a nádcukor, a reszelt citromhéj keverékével, és kicsit bele is nyomkodjuk a tésztába. 175 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük. Rácsra téve hűlni hagyjuk. Fémdobozban sokáig eltartható.
 
Fahéjas keksz
 
Fahéjas keksz
 
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin szeptemberi számában is.
A fűszereket keressétek a Fűszerész-nél.

,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .