Fahéjas körtedzsem

In Étel & ital

Fahéjas körtedzsem

Folytatódik a körtedzsem készítés, a múltkori sima körtedzsem után most fahéjjal fűszereztem. Hát mit mondjak, nagyon finom lett, érdemes kipróbálni így is. 
 
Hozzávalók:
1300 g körte (tisztított, pépesített formában)

1 tasak 3:1 dzsemfix

15 ml folyékony édesítőszer (Ezerédes)

1 csapott evőkanál őrölt fahéj
1 tk. citromsav

 
A körtét megmossuk, meghámozzuk, egy részét felkockázzuk és félre tesszük a többit botmixerrel pürésítjük, majd a kockázott gyümölcsöt is hozzáöntjük. Az adott mennyiséget kimérjük és egy magas falú főzőedénybe öntjük. A gyümölcspéphez hozzákeverjük a dzsemfixet és az édesítőt, majd nagy lángon, állandó kevergetés mellett felforraljuk. Forrástól számítva további 5 percig forrni hagyjuk, vagy amíg a kívánt sűrűséget el nem éri (én összesen 25 percet főztem a gáz bekapcsolásától számítva). A dzsemet merjük bele az előkészített üvegekbe, jól zárjuk le a tetejüket és állítsuk fejjel lefelé 5-10 percre.

, ,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .