Folytatódik a körtedzsem készítés, a múltkori sima körtedzsem után most fahéjjal fűszereztem. Hát mit mondjak, nagyon finom lett, érdemes kipróbálni így is.
Hozzávalók:
1300 g körte (tisztított, pépesített formában)
1 tasak 3:1 dzsemfix
15 ml folyékony édesítőszer (Ezerédes)
1 csapott evőkanál őrölt fahéj
A körtét megmossuk, meghámozzuk, egy részét felkockázzuk és félre tesszük a többit botmixerrel pürésítjük, majd a kockázott gyümölcsöt is hozzáöntjük. Az adott mennyiséget kimérjük és egy magas falú főzőedénybe öntjük. A gyümölcspéphez hozzákeverjük a dzsemfixet és az édesítőt, majd nagy lángon, állandó kevergetés mellett felforraljuk. Forrástól számítva további 5 percig forrni hagyjuk, vagy amíg a kívánt sűrűséget el nem éri (én összesen 25 percet főztem a gáz bekapcsolásától számítva). A dzsemet merjük bele az előkészített üvegekbe, jól zárjuk le a tetejüket és állítsuk fejjel lefelé 5-10 percre.
Like
dzsem, fahéj, körte