A fánk esetében ritkán jut eszünkbe, hogy diétásan is elkészíthető, pedig egyáltalán nem kizárt. Ez a fehér csokoládés minifánk, amit most mutatok, pont egy ilyen darab. Cukormentes, könnyű és finom, ami olaj nélkül, elektromos fánksütővel készült. Ezzel a fehér csokoládés minifánkkal bátran próbálkozhatsz, nem fog csalódást okozni.
Hozzávalók:
a tésztához:
12 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
6 dkg liszt
1 csipet só
1,5 teáskanál sütőpor
12,5 dkg puha vaj
5 dkg por eritrit
1 tojás
1,8 dl tej
a mázhoz:
10 dkg cukormentes fehér csokoládé
1 evőkanál olaj
a tetejére:
mák

Fehér csokoládés minifánk elkészítése:
A kétféle lisztet elkeverjük a sóval és a sütőporral. A vajat habosra keverjük az édesítőszerrel, majd hozzáadjuk a tojást, a lisztes keveréket és végül a tejet. Csomómentesre dolgozzuk. A masszát habzsákba kanalazzuk. A gépbe helyezzük a fánksütő lapot, előmelegítjük, majd a tésztát a mélyedésekbe adagoljuk. Mindet aranybarnára sütjük. A megsült fánkokat rácson hagyjuk kihűlni.
A mázhoz a csokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk, majd egyenként belemártjuk a fánkokat. A tetejüket megszórjuk kevés mákkal.
Ha tetszett a fehér csokoládés minifánk receptje, nézzetek szét a
blogon, ahol további egyszerű, gyorsan elkészíthető cukormentes desszerteket találhattok, és kövessetek a
Facebook, az
Instagram és a
Pinterest oldalamon!
Like
amerikai fánk, cukormentes, desszert, fánk, Russell Hobbs