Fehér csokoládés sajttorta

In Sütés nélküli desszert, Torta

Fehér csokoládés sajttorta

A karácsonyi menü lezárására idén ez a fehér csokoládés sajttorta készült nálunk. Finom, krémes, gyorsan összeállítható, nem kell sütni, szóval egyszerűen fantasztikus. Ezzel a desszerttel kívánok mindenkinek Békés, Boldog Karácsonyi Ünnepeket!
 
Hozzávalók:
150 dkg zabkeksz
5 dkg vaj
250 dkg Philadelphia krémsajt
8 dkg cukormentes fehér csokoládé
150 ml tejszín
½ csomag habfixáló
 
a tetejére:
pár kocka étcsokoládé
néhány szem mandula
 
A kekszet összetörjük vagy aprítóban megdaráljuk, majd az olvasztott vajjal összedolgozzuk. Egy 18 cm-es csatos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral és belenyomkodjuk a kekszmorzsát. Hűtőbe tesszük, amíg a krémet elkészítjük. A fehér csokoládét microsütőben megolvasztjuk, hozzáadjuk a krémsajthoz és simára keverjük. A tejszínhabot felverjük egy fél csomag habfixálóval, majd összekeverjük a fehércsokoládés sajtkrémmel. A masszát a kekszrétegre simítjuk és visszatesszük a hűtőbe néhány órára vagy egy éjszakára. Tálaláshoz a tortát késsel körbevágjuk, mielőtt óvatosan levesszük róla a formát, majd tortatálra helyezzük. Az étcsokoládét microsütőben megolvasztjuk és tetszőlegesen dekoráljuk vele a torta tetejét. A mandulaszemeket durvára törjük és a tetejére szórjuk. 

, , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..